Familie


DSC06872 (800x531)

Afkomst

Cora en ik zijn op 21 augustus 1979 getrouwd. Met haar meisjesnaam heet zij Welleman. We zijn beiden geboren en opgegroeid in Borssele (Zeeland, Zuid-Beveland). Onze beide families zijn geworteld in Zeeland en zijn allen tot in de voorgeslachten van Zeeuwse bloede. Het grootste deel van onze familie woont er nog steeds. Daarom zijn we  regelmatig in het Zeeuwse op bezoek. We vinden het trouwens ook heerlijk om daar rond te wandelen, te fietsen, stadjes, musea en kerken te bezoeken, foto’s te maken. En natuurlijk houden we erg van de Zeeuwse kust, een prachtgebied.

Gezin

Vanaf 1979 tot 1985 woonden we in St-Annaland (Zeeland, Tholen). Hier zijn onze drie oudste kinderen geboren: Anton (1980), Eline (1982) en Anne (1985). In St. Annaland werkte ik als leraar op de School met de Bijbel.

In 1985 verhuisden we naar Kapelle-Biezelinge (Zeeland, Zuid-Beveland). Ik werkte daar eerst als schoolbegeleider (nu noemen we dat onderwijsadviseur) bij het BGS (Begeleidingsentrum Gereformeerd Schoolonderwijs) en vanaf 1989 als directeur van de Eben-Haëzerschool, een school voor speciaal onderwijs in Zeeland. In Kapelle-Biezelinge zijn de jongste twee kinderen geboren: Joske (1988) en Ammerens (1990).

Door mijn benoeming aan de Driestar hogeschool te Gouda moesten we verhuizen naar Zuid-Holland. In 1999 gingen we in Bodegraven wonen. Een plek waar we nog steeds met veel plezier wonen, midden in het Groene Hart, dicht bij Gouda en dicht bij de grote steden waar we graag wandelen door historische gedeelten, kerken, musea en concerten bezoeken.

Kleinkinderen

Vier van onze kinderen zijn getrouwd. Anton met Inkie, Eline met Gertjan, Anne met Marnix en Joske met Jan-Willem.  Ondertussen zijn we gezegend met zeven kleinkinderen. Wonne (2010), Ying (2012), Josephine (2013), Hidde (2013) en Abe (2013), Olivier (2015) en Lizelotte (2015). Zij geven ons veel vreugde en we ervaren hen als een enorme verrijking van ons leven.

Familiegeschiedenis

De geschiedenis van de familie Rottier is nogal bijzonder. Mijn Opa Rottier, die met een gezin van 7 kinderen in Goes woonde, is vroeg overleden. Kort na het overlijden van de vader, verhuisde het gezin naar Amsterdam. Niet lang daarna zijn ze door omstandigheden ondergebracht bij de Rudolf Stichting in Achterberg. Omdat ook míjn vader vroeg gestorven is en ik niet veel wist van de geschiedenis van de familie, het was niet iets waar mijn vader trots op was en hij heeft ons daarover nauwelijks iets verteld, ben ik begonnen die geschiedenis uit te zoeken. Dat is een van  de dingen waar ik een deel van mijn vrije tijd aan besteed.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *